BejelentésPápai Buszok
Pápai buszokkal foglalkozó honlap

MENÜ

Hírek
Hírek

Folyamatosan kapják a helyközi buszok a digitális zöld ledes kijelzőket, illetve folyamatos az átállás az EMKE típusú jegykiadógépekre!

tovább >>


Menetrendváltozások!

Mivel hamarosan folytatódik a Fő tér rekonstrukciója, ezért várhatóan tavasszal változás érinti az 1,1/A,1/Y,2,8,9,10-es helyijáratokat! Igyekszünk a változásokról mindenkit időben értesíteni!

tovább >>


Hírek!

Boldog Új Évet Kívánunk!!!!!!!

tovább >>Helyi-járatok


A pápai garázs látja el Pápa város helyi közlekedését. A 23 darab járat számozása 1 és 19 között van. A járatok többsége a vasútállomásról (14 darab), és az autóbusz-állomásról (7 darab) indul. A 23 járat közül 16 alapjárat (1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19), melyből kettő körjárat (9, 10,), egy betétjárat (9A), és 5 elágazójárat (1A, 1Y, 3/A, 8A, 11/A ) közlekedik. Több vonalcsaládra osztjuk ezeket:

1-es vonalcsalád:

4 járatot foglal magába, 1,1/A,1/Y és 2-est, ezek a legforgalmasabb járatok.

1-es helyi járat a Vasútállomás-Főtér-Jókai utca-Pápakovácsi elágazás között közlekedik. Tulajdonképpen ez a járat megy végig a régi 83-as főúton.

1/A-s járat az 1-es rövidebb járata, Vasútállomás-Fő tér-Jókai út-Kilián lakótelep között közlekedik.

1/Y-os járat pedig a két járat összevont járata, inkább ezen van nagyobb forgalom, főleg délután!

A 2-es helyi járat útvonala annyiban tér el, hogy a Vasútállomástól a Húskombinát felé halad, majd a Fő tértől a Veszprémi út megállóig azonos az 1-es járatokkal, de végállomása a Törzsökhegyen van.

3-as vonalcsalád:

3as, 3/A-s járatok azonosak, a 3/A-s járat Erzsébetvárosba is betér, majd a Húskombinátot érintve a Korona utcán haladva a központot érintve a Kertvárosig azonos útvonalon haladnak.
3/Y jelzéssel az Autóbusz-állomásról indul egy járat, melynek végállomása a Volán telep ( ezt a járatot 13-35-kor az LLM-240-s rendszámú Credo EC-12-es végzi.)

5-ös helyi járat Vasútállomás-Huszár lakótelep-Fő tér-Repülőtér útvonalon közlekedik. Mivel a pápai repülőteret újra megnyitották, ezért lett ez a járat újraindítva.

7-es vonalcsalád:

7-es és 7/A-s helyi járatok a másik legforgalmasabb járatok közé tartoznak. Vasútállomás-Húskombinát-Fő tér-Erkel Ferenc út-Somlai út-Kilián lakótelep az útvonala, a 7/A pedig érinti a Tesco áruházat oda-vissza, ezzel összeköttetést ad a város legnagyobb részével!

A 8-as helyi járat is a 7-es vonalcsaládba sorolható, Kilián lakóteleptől a központon keresztül a Volán telepig közlekedik. Ez az egyik időszakos járat! A 8/A-s járat pedig az autóbusz állomásról indul Borsosgyőr Szilfa utcáig.

9-es vonalcsalád:

A 9-es helyi járat Vasútállomás-Kertváros-Gyimóti út-Fő tér-Vasútállomás útvonalon közlekedik. Van egy 9/T jelzésű járat is, mely érinti a Termálfürdőt, illetve a Veszprémi úti körforgalmat. Figyelem: körjárat! Van időszakos járatként 9/A-s járat, mely csak iskolai időszakban közlekedik.

10-es helyi járat a 9-es helyi járat fordítva közlekedő járata. Itt is van 10/T jelzésű járat, mely szintén Termálfürdő és Veszprémi út betéréssel közlekedik!


Autóbusz pályaudvarról induló járatok


11-es helyi járat a régi téglagyárhoz közlekedik, Autóbusz állomás-Fő tér-Erdészet-TÜZÉP útvonalon halad. Van vasútállomáshoz betérő járata is!

11/a-s helyi járat pedig Autóbusz állomás-Tizedik utca-Fő tér-Erdészet-TÜZÉP útvonalon halad. Iskolai időszakban közlekedő járat!

12-es helyi járat közvetlen kapcsolatot ad az Autóbusz pályaudvar és a Vasútállomás között. Ez a helyi járat a más irányból érkező vidéki dolgozókat viszi a Húskombináthoz, illetve a Textilgyárhoz.

13-as helyi járatot nagyrészt a Marcalgergelyi, Kemenesszentpéter irányába tartó helyközi járatok szolgálják ki. Autóbusz állomás-Török B. utca-Tesco áruház-Borsosgyőr útvonalon halad. Figyelem távolsági járatokon nem érvényesek a helyi-jegyek és bérletek!

14-es helyi járatot nagyrészt a Dáka, és a Somló hegy környéki falvak irányába tartó helyközi járatok szolgálják ki. Autóbusz-állomás-Kórház-Somlai út-Kéttornyúlak vendéglő az útvonala.

15-ös helyi járat Kéttornyúlak-Borsosgyőr között közlekedik! Iskolai napokon közlekedik csak!

16-os helyi járat Tapolcafő irányába közlekedik, nagyrészt a Bakonybél, és Veszprém irányába tartó helyközi járatok szolgálják ki.Autóbusz-állomás-Kórház-Veszprémi út-Tapolcafő sportpálya az útvonala. Keszthely és Zalaegerszeg felé tartó járatok nem a 16-os helyi-járathoz tartoznak!

17-es helyi járatot nagyrészt a Nemesgörzsöny felé tartó helyközi járatok szolgálják ki. Autóbusz-állomás-Táncsics utca-Böröllő az útvonala.

19-es helyi járat Autóbusz-állomás-Kórház-Veszprémi Út-Szabó Ervin utca között közlekedik, az utcában lévő több ipari létesítmény helyi-járataként.Csak munkanapokon közlekedik!

Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!